Hieronder ga ik een paar recepten met jullie delen:
Voorpagina van het blad dat ik bij een winkeltje heb gekocht in mijn dorp :
Hier een paar verschillende toppings die je op de Cupcake kan spuiten als de Cupcake is afgekoeld:
1.
Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker ( voor een stevigere frosting, voeg meer poedersuiker toe)
1,5 theelepel vanille extract
Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting. Kleur de frosting naar wens met kleurstof.
2.
Ingrediënten ( dit vind ik zelf de lekkerste topping).
Voor nog meer recepten kijk dan op : http://www.cupcakerecepten.nl
250 gram kristal suiker
5 eiwitten, op kamertemperatuur
450 gram zachte boter, in blokjes
1 theelepel vanille extract
1 snufje zout
5 eiwitten, op kamertemperatuur
450 gram zachte boter, in blokjes
1 theelepel vanille extract
1 snufje zout
Methode
Doe de suiker samen met de eiwitten en zout in een kom. Zet een pan met water op laag vuur en laat de kom in de pan hangen zonder dat de kom het water raakt. Meng het geheel met een garde totdat de suiker is opgelost ( ongeveer 2 minuutjes).
Haal de kom uit de pan en zet het vuur uit. Begin nu met het mixen van de warme massa. Begin op lage snelheid en ga daarna verder op met mixen middelhoge snelheid voor ongeveer 10 minuten, tot er stijve pieken ontstaan. Zet de mixer even uit, schraap al het beslag van de zijkant van de kom terug in de kom en voeg hierna de boter beetje bij beetje toe. Blijf tussendoor steeds mixen op middelhoge snelheid.
Voeg als laatste de vanille toe. Zet de mixer even uit, schraap al het beslag van de zijkant van de kom terug in de kom en mix nogmaals goed door. Je kan de crème ook kleuren met enkele druppels kleurstof.
3.
Mascarpone frosting (voor 12 cupcakes)
240 ml slagroom
225 gram mascarpone
65 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
225 gram mascarpone
65 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
Methode
Gebruik voor de frosting een vetvrije schone kom. (Even goed met citroen vetvrij maken). Doe de mascarpone met de vanille en poedersuiker in een kom en mix dit door elkaar. In een andere kom mix je de slagroom tot stijve stevige pieken. Vouw de mascarpone door de slagroom en serveer direct.
Gebruik voor de frosting een vetvrije schone kom. (Even goed met citroen vetvrij maken). Doe de mascarpone met de vanille en poedersuiker in een kom en mix dit door elkaar. In een andere kom mix je de slagroom tot stijve stevige pieken. Vouw de mascarpone door de slagroom en serveer direct.
4.
Botercrème chocolade
Ingrediënten voor 12 cupcakes
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract
Methode
Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer.
Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil jezelf gewoon de cupcake zelf maken in plaats vanuit een pak uit de winkel? Probeer dan dit recept hieronder:
Informatie
- Voorbereidingstijd:
- Baktijd:
- Recept voor 12 cupcakes
- Portie: 1 cupcake
- Calorieën per portie: 170
Ingrediënten
- 125 Gram roomboter op kamertemperatuur
- 125 Gram kristalsuiker
- 125 Gram zelfrijzend bakmeel
- 2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
- 2 Eieren op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.
Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik. Doe het meetwerk secuur, dit is cruciaal voor een goed cupcake beslag.
Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.
Ook zijn er natuurlijk erg leuke winkeltjes waar alles draait om cupcakes! Zoals deze winkel in Amerika ze hebben ook erg veel van dit soort winkeltjes in Londen.
Ik hoop dat jullie niet teveel hebben gekwijld en dat ik jullie weer op een paar ideeën heb kunnen brengen.
Lots of love.
I want cupcakes now after seeing all these pictures! Yummy! xo
BeantwoordenVerwijderen