4 november 2012

Eten: Aardappel Gratin

A very lazy sunday today! Maar ik had mijn ouders beloofd om te gaan koken vandaag, met de hulp van mijn moeder natuurlijk die me erop wees hoelang alles moest koken en in de oven moest.
Dit is best makkelijk te maken, zoals je ziet maak ik hieronder een schotel met sperziebonen en gevulde kipfilet. Je begint natuurlijk  met de boontjes schoon te maken en te doppen die was je daarna nog een keer in een pan. Dan zorg je dat al het koude water uit de pan is en dan zet je er een laagje kokend water in. (niet teveel !!) de boontjes zet je 25 min op het kookstel. Dan begin je de aardappels te schillen en daarna was je ze nog een keer en dan mag je er plakjes van snijden. Zorg dat je een ovenschaal bij de hand heb waar je de aardappel schijfjes meteen in kan doen.  




Daarna pak je volgende kruiden :

-Witte peper
-Zout
-Gele aromat
-Groene aromat

En de ongeklopte slagroom die je helemaal rechts van de foto ziet staan. Wat ga je hiermee doen? je pak een schaal en daar doe je de slagroom in en daar doe je van alle kruiden wat in.

Daarna pak je knoflook de hoeveelheid daarvan mag jezelf bepalen want de één houd helemaal niet van knoflook de ander wil het juist proeven.


Daarna doe je dus alles in een kom bij elkaar ook de knoflook en dan roer je het met een garde goed door elkaar heen.

Daarna mag de slagroom over de aardappels die je in schijfjes hebt gesneden en in een ovenschaal hebt gedaan.


Daarna heb je de kipfilet nog en die moet je natuurlijk ook schoonmaken en alle vetjes verwijderd. Dan ga je deze kruiden met ook weer gele aromat, zout en witte peper. 


De schone kipfilet zoals je hierboven ziet, zorg ook dat als je de kip later uit de pan haalt om open te snijden dat je deze plank of waar de kipfilet op heeft gelegen weer schoon is.


Hierboven ligt de gekruide kipfilet en deze ga je nu een in pan met boter doen ( zorg wel dat de boter bruin is voordat je de kipfilet erin legt. 


Hier zie je de kipfilet al goed bruin worden. zorg ervoor dat je het niet te hoog zet zodat je ook de rest in de gaten kunt blijven houden.


De aardappelschijfjes met de room bedek je met kaas plakjes en dan kan die de oven in 225 graden zet je de oven dan en dan moet deze schaal er drie kwartier in blijven, check wel altijd dat de aardappels niet meer hard zijn door er 1 uit te halen en te proeven.


Daarna ga je weer verder met de coppa die parma te bakken dit kan ook gewone ontbijtspek zijn.


Snij de mozarella in plakjes en je kan ze kruiden maar dat hoeft niet echt omdat de kipfilet al aardig is gekruid. Maar als je van kruidig houd kan je het natuurlijk gewoon doen!


Doe na de spekjes nog even de zongedroogde tomaatjes bakken in een koekepannetje en deze mogen daarna in de kipfilet worden gestopt.





Duurt best wel een tijdje voordat de aardappels mooi goudbruin worden, hiervoor moet je dus best geduld hebben.


De spekjes zijn klaar zoals je ziet en als de boontjes afgegoten zijn kan je de spekjes daar doorheen doen.


We pakken de heerlijke knoflook dressing van mijn werk erbij en deze mag je dan over de gebraden kip doen.


Zoals je op het plaatje ziet is de linker kip al ingesmeerd met de knoflook dip.




Na drie kwartier is de schotel klaar en is die ready om opgegeten te worden!


Smakelijk eten voor degene die dit wil uitproberen!

Rk'x


2 opmerkingen:

  1. Do you have a proper recipe for this chicken? looks sooooo good!! x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. You roast the chicken in a pan with butter.
      Cut a piece in the middle of the chicken and fill it with mozarella.
      and sundried tomatoes. its a garlic dressing then spread the dressing over the chicken. Then put the chicken in a bowl. Put the bowl with the chicken in the oven.

      Goodluck girl let me now how the chicken taste.

      <3

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog, heb je ook al een kijkje genomen op mijn youtube kanaal? Iedere dinsdag en vrijdag plaats ik om 17:00 een nieuwe video.♥